Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

Heer der planten

geen plaatje   De auteur, senior hovenier bij Kew Gardens in Londen en bijgenaamd 'Heer der planten', vertelt over zijn leven, zijn wereldwijde zoektocht naar zeldzame en bedreigde plantensoorten, en het in stand houden van bedreigde soorten en benadrukt hierbij de noodzaak van natuurbescherming.
Niet alleen dieren sterven uit, ook plantensoorten verdwijnen, heel vaak door toedoen van de mens. De liefde voor planten en de drang deze te beschermen is voor de auteur (bijgenaamd 'Heer der planten', werkzaam als senior hovenier bij de Royal Botanic Gardens, Kew, Londen) de drijfveer voor een gepassioneerde wereldwijde zoektocht naar zeldzame en bedreigde plantensoorten en, in samenhang daarmee, een zoektocht naar de beste manieren om deze planten te vermeerderen en te behouden. In dit boek vertelt hij over zijn vele expedities naar alle uithoeken van de wereld en de planten die hij op zijn zoektochten tegenkwam, en over hoe moeilijk het is om te voldoen aan de gevarieerde, en vaak volkomen onbekende, wijze van voortplanting van de gevonden planten. Hierbij komen zowel het belang van wetenschappelijk onderzoek als actieve natuurbescherming duidelijk naar voren. Dit met passie, in 'ik-vorm', geschreven boek zal lezers aanzetten tot nadenken over de complexiteit van het plantenrijk en de noodzaak deze te beschermen. Met verklarende woordenlijst, katern kleurenfoto's en noten..
Auteur: Carlos Magdalena

Voorraad 1 ex

Prijs: van 25,99 voor 7,90